ARTISTER

RAILCARESCENEN

22.00-23.00 Mindre Modiga Män - KÅG

 

NORRANSCENEN

17.30-18.00 Klara Sundin - SKE

                       **** Artistinfo ****

 

RAILCARESCENEN

 

Songsters

Den lokala supergruppen The Songsters med ursprungsmedlemmarna Per Strömbro, Mattias Kågström, Mikke Johansson kompletterade med P-A Andersson och Andreas Persson landar på Pop & Vis med ett knippe egenhändigt komponerade låtar. Låtar skrivna med stor känslighet och mycket hjärta.

Mindre Modiga Män

Mindre Modiga Män var 80-talsbandet som slog igenom 1991 med succéalbumet Lögnerna och sanningen. Massor av sålda skivor och ständiga spelningar på P3 (det här var före kommersiell radio och P4 infördes i Sverige) gjorde källarbandet till en riksangelägenhet. På kort tid släpptes ytterligare två album, som också mottogs väl. Det fanns planer på ett fjärde album och det fanns material som man hoppades kunna släppa, men av olika anledningar blev det inte så. Bandet lade av runt 1997, men man återförenades flera gånger under det nya årtusendet för både spelningar och inspelningar. Bland annat blev spelningen på Trästock 2011 minnesvärd. Sångaren och låtskrivaren Magnus Löfstedt dog i cancer 2016 och som en hyllning till honom gjordes en konsert med en rad gästartister där intäkterna gick till cancerforskningen. Där trodde vi att sagan var slut. Men under hösten 2021 har man börjat släppa inspelade låtar från 90- och 00-talet. Bandet har samlats igen med ny sångare och gitarrist för att spela låtarna live. 

 

SCENEN

 

Peter & Annika

Duo som har hållit på med musik av olika slag under många år. Medverkat bla i Skellefteåsuccén ”A tribute to The Last Waltz” som åkte runt landet i 5 år. De har också spelat ihop som duo och här får du höra en blandning av känslig country tillsammans med Neil Youngska toner i snygg stämsång.

Bandmedlemmar

Peter Ohlsson, sång, gitarr, Annika Karlsson, sång, gitarr, dragspel.

 

Mandolinkillen & O’vänner

Bandet som lirar irländska och andra utländska låtar med en glimt i ögat. Bandet finns i olika sammansättningar. Här i en konstellation med sättningen mandolin, fiol, bas, gitarr och stomp. Kan också ramla in nån gästartist.

Bandmedlemmar

Mikael Almqvist, mandolin, sång, Johan Nordlander, Tomas Karlsson, bas, Thomas Lindgren, sång, gitarr, Johan Nilsson, sång, gitarr, stomp.

Sävenäs Pop & Visfestival